Італійці побудували екологічний будинок в різнокольорову клітинку





Google+
23.06.2011 11:38
Статті про нерухомість | Італійці побудували екологічний будинок в різнокольорову клітинку Міланське архітектурне бюро Cino Zucchi Architetti (Cino Zucchi, Nicola Bianchi, Andrea Viano) представило проект багатоповерхового житлового будинку в Равенні, що стоїть на березі штучного каналу, який використовується як порт для кораблів з промисловими вантажами. Проект створений з урахуванням перспективного розвитку цього району міста: двосторонній фасад відкривається і на вулицю, і до набережної, яка в подальшому може перетворитися на важливу пішохідну зону.

Житловий комплекс відрізняється різким розчерком геометричних форм. Ділянка під забудову невелика і частково зайнята пасажем, що з'єднує місто і набережну. Озеленений пандус, під яким захована парковка, веде до центрального оглядового майданчика з видом на річку. На першому поверсі в зоні загального доступу для зручності відвідувачів майданчика відкриється декілька магазинів.
Фасад оздоблений прямокутними панелями різних відтінків, від кольору білої глини до кобальтового синього, і хаотичність їх розташування відносно один одного одночасно спотворює просторове сприйняття об'єкта і допомагає йому більш органічно вписатися в міське середовище.

Заявивши про екологічність свого проекту, архітектори приділили особливу увагу його орієнтації за сонцем, а також тому, щоб панелі фасаду забезпечили пасивне охолодження і природне освітлення будівлі. На терасі на даху встановлені сонячні батареї, що зменшують витрату електрики з традиційних джерел. Шар штукатурки на армуючої пластикової сітці на стінах будівлі виконує функцію додаткової теплоізоляції із збереженням природної циркуляції повітря. Всі матеріали, використані при обробці будинку, придатні до утилізації або повторного використання.

www.zagorodna.com
Сподобався матеріал?Підпишись на розсилку
Ваші коментарі:
Ваша думка буде першою
 
 
Увійти