Прес-реліз про виставку

Друга всеукраїнська виставка-ярмарок «ЖИТЛО-2008»
БАЖАЮЧІ ПРИДБАТИ ЖИТЛО Є...
    Про це засвідчила друга спеціалізована виставка «ЖИТЛО-2008», яка відбулася 8-10 жовтня у виставковому центрі «Акко Інтернешнл» на пр. Перемоги у Києві, організатором якої виступила компанія «РеалЕкспо».
В рамках виставки відбулася Конференція «Ринок житла-2008», розіграш знижок на житло для відвідувачів виставки та церемонія нагородження переможців Всеукраїнського незалежного конкурсу «ЖИТЛО-2008».
На відкритті виставки були присутні: Іван Салій -Голова Наглядової ради Асоціації виробників будівельних матеріалів, Сергій Грабар-виконавчий директор Української Будівельної Асоціації, Сергій Злидень- віце-президент АСНУ, директор КМВ АСНУ.

Організатор виставки, директор компанії «РеалЕкспо» Віктор Коваленко:
- На сьогодні ринок будівництва, нерухомості переживає не кращі часи. Ситуація на ринку житла дзеркально відображається на всю економіку країни. І не вина забудовників та інвесторів у тому, що держава нічого не робить для законодавчого урегулювання ринку будівництва житла, ігноруючи будівельну галузь.
Політична, економічна, фінансова криза в Україні та вплив світової фінансової кризи; відсутність ідеології стратегічного розвитку; брак будівельних кадрів; недостатнє фінансування; різке погіршення кредитної політики; зростання вартості будматеріалів; зволікання з будівництвом доступного житла; корупційні схеми; непрозоре виділення землі - ось об'єктивні причини стагнації ринку житлової нерухомості та будівництва.
Виходом з кризи буде діалог бізнесу з владою, чіткі конкретні дії уряду,
Національного банку, прозорі схеми продажу землі через аукціони, іноземні інвестиції.
Не потрібно драматизувати ситуацію, а продовжувати працювати, виконувати взяті зобов'язання, рівняючись на публічні, відкриті компанії, які беруть участь у виставці, діляться досвідом.

Іван Салій -Голова Наглядової ради Асоціації виробників будівельних матеріалів

Шановні колеги!
Житло, комфортна квартира, заміський будинок чи добротна, з єврозручностями сільська оселя - все це для переважної більшості громадян України залишається лише мрією і будь-які зусилля по її здійсненню - то благородна і висока справа. У 2007 році 857 тис. сімей, або 68,5% від загальної кількості черговиків, чекали поліпшення своїх житлових умов 10 років і більше (у 1990 році відповідно 285 тис. сімей, або 11%).
На жаль, набраний у 2007 році темп будівництва житла на 18,7% не логічними та хаотичними діями призупинився. Ще не розпочали повномасштабне будівництво, не розгорнули виробничі потужності по збільшенню випуску ефектних вітчизняних будівельних матеріалів та виробів, а вже, на старті, з'явились складнощі з реалізації продукції, що є нелогічним і збитковим.
Ваша виставка, ділова та творча активність її учасників - це ще один шанс у робудові України, капіталізації її економіки, ефективності виробництва, у підвищенні добробуту та оптимістичних сподівань громадян України.

Сергій Грабар-виконавчий директор Української Будівельної Асоціації
Шановні учасники!
Вітаю Вас із відкриттям «ДРУГОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ ЖИТЛО-2008».
Перш за все, хотів би висловити подяку організаторам цього заходу. Він має велике значення для розвитку галузі та налагодження бізнес-контактів.
В сучасному динамічному світі бізнесу успіх компаній залежить перш за все від здатності швидко засвоювати та творчо адаптовувати найкращі світові та вітчизняні зразки ведення бізнесу. Це стосується усіх сторін діяльності будівельних компаній: від розробки концепції проекту до його втілення в життя та просування на ринку нерухомості.
Я впевнений, що виставка «ЖИТЛО-2008» надасть чудові можливості для обміну цінним досвідом, обговорення шляхів вирішення нагальних проблем та встановлення нових ділових зв'язків між представниками компаній будівельної галузі.
Хочу побажати усім професійного росту та стабільності.

Сергій Злидень- віце-президент АСНУ, директор КМВ АСНУ:

Виставка «ЖИТЛО-2008» презентує сучасні розробки в галузі будівництва, проектування, відображає стан та перспективи розвитку ринку інвестицій, будівництва та нерухомості нашої країни, нові форми та умови надання послуг у цьому сегменті ринку, знайомить відвідувачів з пропозиціями ринку, перспективами розвитку будівництва житла.
Експоненти наочно демонструють розвиток будівельного комплексу не лише у столиці, але й у регіонах країни.
Завдання виставки - зробити так, щоб людей, можливості яких збігалися би з їхніми бажаннями, ставало чимраз біль¬ше. Адже від цього залежить майбутнє держави.
Завдяки таким заходам фахівці ринку нерухомості України мають можливість нала¬годжувати нові ділові контакти для успішного ведення бізнесу в усіх сегментах ринку.
«ЖИТЛО-2008» - це вузько спеціалізований захід, який буде цікавим не лише для фахівців, але й для пересічних громадян, які бажають придбати або продати житло.
Ми сподіваємося, що проведення щороку виставки «ЖИТЛО» з одночасним проведенням Конкурсу стане доброю традицією.
Бажаю всім учасникам заходів плідної роботи, корисних і перспектив¬них контактів, які б сприяли майбутньому процвітанню! Хай щастить!
Віктор Коваленко
www.zagorodna.com/uk